In het ledenmagazine van ASTA partner Bouwend Nederland is een mooi artikel verschenen. Vincent Zijlstra en Martin de Haan vertellen over het belang van samenwerken in de regio en de noodzaak om anders te kijken naar het personeelstekort.

 

“Veel bouw- en infrabedrijven richten zich voor de uitbreiding van het personeelsbestand vaak op de korte termijn en met name op schoolverlaters. En dat is zonde”

Vorig jaar zijn na een pilotproject tenminste 179 zij-instromers (tegenwoordig ervaren-beginners genoemd) opgenomen door technische bedrijven in de regio Groot-Amsterdam. “Het werk is straks daar waar de mensen zijn.”

Een achttienjarige met tien jaar werkervaring: dat is zo’n beetje de gedroomde werknemer in elke sector. Ook in de bouw en infra. De tijd dat je als onderneming uit technische opleidingen nieuwe werknemers voor het grijpen hebt, is inmiddels voorbij. Het aantal jongeren dat vanuit de bouw- en infraopleidingen de arbeidsmarkt op komt, loopt uit de pas met de groeiende behoefte aan vakkrachten. Lees hier het volledige artikel: BNL-magazine-maart-2022-ASTA